.EvenementenagendaJe kunt ons wekelijks vinden aan de Hardewikerstraat 7, waar al onze activiteiten plaatsvinden tenzij anders vermeld. Kom gerust eens langs, onze avonden zijn open voor iedereen en kosten niks!

Club Clingendael voor young professionals!

Club Clingendael voor young professionals!
09-04-2015 17:45
Plaats

Op 9 april organiseren Instituut Clingendael en het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken de tweede editie van Club Clingendael: een avond met verschillende masterclasses voor een nieuwe generatie professionals werkzaam in het bedrijfsleven, overheid en wetenschap met een sterke interesse in internationale betrekkingen. Club Clingendael is een platform voor een nieuwe generatie beleidsmakers, wetenschappers en opiniemakers die met hun geïnteresseerde generatiegenoten hun kennis delen, inzicht vergroten, meningen aanscherpen en netwerken.

De volgende bijeenkomst vindt plaats op 9 april op Instituut Clingendael en gaat over terrorisme. Het onderwerp dat momenteel dagelijks de media beheerst proberen we vanuit internationaal perspectief op bijzondere manieren te belichten, bijvoorbeeld: hoe houden bedrijven rekening met terrorisme bij grote investeringen in het buitenland? En hoe wordt terrorisme gefinancierd? Er is maximaal plaats voor 80 personen. Early bird tickets zijn verkrijgbaar voor slechts 15 euro inclusief borrel en maaltijd. Bestel nu je ticket op www.eventbrite.com of ‘NGIZ

lees verder »

De verschillende aspecten van de traditionele energie markt

De verschillende aspecten van de traditionele energie markt
09-04-2015 20:00
PlaatsSenaatskamer, Academiegebouw, RUG

Traditionele energie, zoals olie en gas, speelt vandaag de dag nog een grote rol in de totale energie markt, met een marktdeel van 82%. Volgens de Energy Information Administration lijkt dit nummer ook niet significant te dalen voor 2040, wanneer het een 78% marktaandeel lijkt te gaan hebben. Traditionele energie speelt ook nog steeds een belangrijke rol in politiek, met grote producenten zoals Rusland en Saudi-Arabië die het gebruiken voor hun eigen politieke doeleinden. Het is hiernaast een zeer recent onderwerp, onder andere door een drastische val in de olieprijs, de huidige geopolitieke spanningen en een steeds assertievere Rusland.

Hierom organiseren NGIZ Noord en SIB Groningen een symposium op 9 april samen over de verschillende aspecten van de traditionele energie markt. We zullen meerdere sprekers hebben, waaronder Hans van Cleef, Senior Sector Econoom Energie bij de ABN Amro, die zal spreken over de energie markt vanuit een financieel perspectief en Michel Dubbelboer, the Russian Market Analyst van Gasterra, die zal spreken over de Europese Gasmarkt en de rol van Rusland en andere leveranciers in deze markt.

Wees erbij deze avond om 20:00 in de Senaatskamer van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

lees verder »

SIB Reis 2015!

SIB Reis 2015!
12-04-2015
21-04-2015
PlaatsGeorgië en Armenië

Dit jaar heeft de reiscommissie een fantastische reis voor jullie georganiseerd naar twee ontzettend interessante en mooie landen! Van 12 t/m 21 April (precies na de tentamens, er was nooit een betere week om te missen!) zullen we met SIB naar Georgië en Armenië vertrekken.

Naast de fantastische natuur, cultuur en het nachtleven is er ook genoeg te doen op het gebied van Internationale Betrekkingen, met de Nederlandse ambassade in beide landen, de Eurasian Partnership Foundation, het Stalin Museum, de OSCE missie, en nog veel meer!

Geef je dus nu op door een mail te sturen naar aanmelden@sib-groningen.nl!

lees verder »

Fishbanks masterclass

Fishbanks masterclass
13-04-2015 20:00
PlaatsHardewikerstraat 7

Vanavond zullen we de workshop Fishbanks hebben! Tijdens deze avond zullen we een interactieve ontdekking hebben van de dynamiek van duurzame vernieuwbare grondstoffen vanuit de sociale, financiële en milieu perspectieven.

We zullen hiervoor de rol van vissers aannemen en we zullen proberen onze winst te maximaliseren door tegen elkaar te concurreren en zoveel mogelijk vis te vangen zonder de wateren te overvissen. Veel vissen zwemmen namelijk rond in de oceanen welke beschikbaar zijn voor iedereen.

De deelnemers moeten dus proberen hun waarde te maximaliseren terwijl ze concurreren en omgaan met een variatie van hoeveelheden van vissen en hun vangst. Deelnemers kunnen schepen kopen, verkopen en bouwen; kiezen waar ze vissen en overleggen met elkaar.

Wees er vanavond bij om te ervaren wat het is om in een ondernemersomgeving zoals deze te zijn en te concurreren met andere ondernemers!

lees verder »

Batavierenrace 2015

Batavierenrace 2015
24-04-2015
26-04-2015
PlaatsEnschede

Jaarlijks wordt de Batavierenrace georganiseerd, een studenten estafette race van Nijmegen naar Enschede. In een team wordt een dag en een nacht gerend om de gehele afstand af te leggen. Na aankomst in Enschede vindt het grootste studentenfeest van Europa plaats. Al met al dus een weekend waar je bij moet zijn, dus schrijf je in! Stuur dan een email naar batavierenrace@sib-groningen.nl

lees verder »

SIB on Stage 2015

SIB on Stage 2015
11-05-2015 21:00
PlaatsHardewikerstraat 7

Het is weer zover: tijd voor SIB on Stage! Dé kans om te laten zien wat jij voor verborgen talenten in huis hebt. Geef je op met je Dispuut, Commissie, Projectgroep, in je eentje of met een groepje vrienden, en zorg ervoor dat je wint! Alles kan en alles mag, dansen, zingen, playbacken, een toneelstukje, wees creatief! Deelname is 1 EU per persoon, de opbrengst hiervan gaat naar ons goede doel, The Hunger Project. Aanmelden kan door een e-mailtje te sturen naar aanmelden@sib-groningen.nl.

lees verder »

Algemene Leden Vergadering mei deel I

Algemene Leden Vergadering mei deel I
18-05-2015 19:30
PlaatsHardewikerstraat 7

Vanavond is er weer een Algemene Leden Vergadering (ALV)! Dé kans om jouw mening over de SIB te geven en te laten blijken wat je vindt van de huidige gang van zaken. Daarnaast zullen de nieuwe commissies deze avond worden ingehamerd! De ALV is alleen voor leden toegankelijk en zal in het Nederlands gevoerd worden. Vragen mogen wel in het Engels gesteld worden - deze zullen dan ook in het Engels beantwoord worden.

lees verder »