.EvenementenagendaJe kunt ons wekelijks vinden aan de Hereweg 1, waar al onze activiteiten plaatsvinden tenzij anders vermeld. Kom gerust eens langs, onze avonden zijn open voor iedereen en kosten niks!

Lezing: North Korea

Lezing: North Korea
27-10-2014 20:00
PlaatsHardewikerstraat 7

Vanavond zal er een bijzondere spreker zijn. Deze man is in de jaren zeventig geboren en opgegroeid in Noord-Korea en zal tijdens zijn lezing vertellen over hoe het was om in dit land op te groeien. Hij zal vertellen over zijn leven en een persoonlijke kijk geven op de ontwikkelingen rond de DPRK.

Na zijn lezing zal er voldoende tijd zijn om vragen te stellen.

lees verder »

Lezing: Conflict in the Central African Republic

Lezing: Conflict in the Central African Republic
03-11-2014 20:00
PlaatsHardewikerstraat 7

Op 3 November zullen we een lezing hebben over het conflict in de Centraal Afrikaanse Republiek, waar in het bijzonder de huidige ontwikkelingen en de religieuze achtergrond van dit conflict behandeld zullen worden.

Deze lezing zal gegeven worden door Fleur Launspach. Ze is journalist en onder andere werkzaam voor Follow the Money, een platform voor onderzoeksjournalistiek, en voor programma's als Nieuwsuur en Hollanddoc.

lees verder »

November ALV 2014

19-11-2014 19:30
PlaatsHardewikerstraat 7

Vanavond is er weer een Algemene Leden Vergadering (ALV)! Dé kans om jouw mening over de SIB te geven en te laten blijken wat je vindt van de huidige gang van zaken. Daarnaast zullen de nieuwe commissies deze avond worden ingehamerd! De ALV is alleen voor leden toegankelijk en zal in het Nederlands gevoerd worden. Vragen mogen wel in het Engels gesteld worden - deze zullen dan ook in het Engels beantwoord worden. Je bent welkom vanaf 19.00 uur en we zullen om 19.30 beginnen.

lees verder »

67e Dies Natalis 2014

67e Dies Natalis 2014
24-11-2014 12:30
PlaatsHet Kasteel, Melkweg 1

Op 24 November zullen we onze 67e verjaardag met een congres over "Modern Warfare - Conflict after the Cold War: Different Dimensions of Modern Warfare". Er zullen ontzettend veel interessante sprekers zijn die plenaire lezingen en masterclasses zullen verzorgen. Onder andere voormalig Minister van Defensie Hans Hillen, Maite Vermeulen van De Correspondent en Katinka Baehr, journalist en verslaggever. Voor meer informatie.

Het symposium zal beginnen om 12:30 uur en zal duren tot 18:00 uur.

Om je aan te melden kun je terecht op http://diesnatalis.sib-groningen.nl/!

lees verder »