.EvenementenagendaJe kunt ons wekelijks vinden aan de Hereweg 1, waar al onze activiteiten plaatsvinden tenzij anders vermeld. Kom gerust eens langs, onze avonden zijn open voor iedereen en kosten niks!

TTIP: De wereld's grootste handelszone

TTIP: De wereld's grootste handelszone
22-09-2014 20:00
PlaatsHardewikerstraat 7

Zowel Amerikanen als Europeanen staan positief tegenover een trans-Atlantisch vrijhandelsverdrag. Het afsluiten van zo’n verdrag zou voor president Obama een politiek succes betekenen dat in de geschiedenisboeken kan worden bijgeschreven. Een succesvolle uitkomst van de onderhandelingen zou de positie van het Westen in de wereld aanmerkelijk kunnen verstevigen na de klappen die de Verenigde Staten en Europa sinds het begin van de kredietcrisis in 2008 hebben gekregen. Bartjan Wegter, hoofd van North-America and Kingdom Affairs op het Ministerie van Buitenlandse Zaken, zal hier het één en ander over uitleggen. Kom ook en praat mee!

lees verder »

Running dinner 2014

Running dinner 2014
25-09-2014 18:00
PlaatsPelsterstraat 23

Vanavond is jouw kans om de vele Disputen die de SIB rijk is net iets beter te leren kennen! Tijdens het Running Dinner ga je samen met een groepje eten bij de Disputen. Je eet de verschillende gangen bij verschillende Disputen. Na afloop zullen we samen borrelen, waarbij je de Dispuutsleden nog beter kunt leren kennen. Meld je aan via aanmelden@sib-groningen.nl en geniet van een overheerlijk drie-gangen diner, speciaal voor jou bereid door de Disputen!

lees verder »

Introkamp: Back to the sixties!

Introkamp: Back to the sixties!
26-09-2014
28-09-2014
Plaats

Heb jij zin om je mede SIBbers te leren kennen? Wil je een weekend lang leuke spellen doen en 's avonds feestjes vieren? Eindelijk eens weten wat al die fameuze SIB-begrippen als de Bommellijst inhouden? Ga dan mee op ons introkamp! Meld je aan via aanmelden@sib-groningen.nl want dit weekend wil je niet missen!

lees verder »

The Life of a Diplomat (Het Leven als Diplomaat)

The Life of a Diplomat (Het Leven als Diplomaat)
29-09-2014 20:00
PlaatsHardewikerstraat 7

Knut Vollebaek, huidig diplomaat en voormalig Minister van Buitenlandse Zaken van Noorwegen, zal spreken over hoe het leven van een diplomaat eruit ziet en hoe het is om plaats te nemen in de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OSCE/OVSE). OSCE/OVSE gaat over verscheidene veiligheidszaken, zoals: democratie, mensenrechten, beleidsstrategieën, terrorismebestrijding en veiligheidsstabilisatie. Wees erbij en kom meer te weten over wat het is om een Ambassadeur of Minister van Buitenlandse Zaken te zijn en natuurlijk om te leren hoe de Europese Veiligheidsmechanismes in elkaar zitten!

lees verder »

Filmavond: Refugees, who needs them?

Filmavond: Refugees, who needs them?
30-09-2014 20:00
PlaatsAcademiegebouw, Broerstraat 5

Vanavond kun je een film, georganiseerd door SIB-Groningen, Stichting UAF, Ethan Films en Studium Generale, kijken!
De discussie over beleid met betrekking tot immigranten en vluchtelingen binnen Nederland verscherpt. Tegelijkertijd worden vluchtelingen uitgenodigd door de Nederlandse overheid, het zogenaamde ‘herplaatsing’ van vluchtelingen. Refugees: Who Needs Them? geeft een aangrijpend maar ook een lachwekkend beeld over het leven als vluchteling en onszelf.

‘Refugees, who needs them?’ is een verhaal over vijf vluchtelingen: een activist gevlucht uit de doodsbedreigingen van Gaddafi, een Ethiopische journalist veroordeeld tot levenslang voor het afkeuren van frauduleuze verkiezingen, een Falun Gong Boeddhist en twee vluchtelingen uit Bhutan.
Nadat het ze is gelukt om te vluchten van hun regering, komen ze erachter dat ze niet gewild zijn bij de Europese regeringen. In hun vaderland lopen ze gevaar vanwege hun politieke of religieuze opvattingen of etniciteit. Met Nederland als nieuw thuisland proberen ze hun steentje bij te dragen aan de maatschappij. Vormen deze vluchtelingen een gevaar voor onze westerse cultuur, of hebben we ze juist heel hard nodig?

lees verder »

Den Haag Excursie

Den Haag Excursie
10-10-2014 09:15
PlaatsGroningen Centraal Station

Vandaag organiseert de SIB de jaarlijkse trip naar Den Haag! Waarbij je twee van de volgende Ambassades kunt kiezen om te bezoeken: de Ambassades van de Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland, Malta, Mexico, Bulgarije en Noorwegen. Kom ook en leer zowel de stad als je mede SIBbers beter kennen! Aanmelden kan via aanmelden@sib-groningen.nl!

lees verder »