.EvenementenagendaJe kunt ons wekelijks vinden aan de Hereweg 1, waar al onze activiteiten plaatsvinden tenzij anders vermeld. Kom gerust eens langs, onze avonden zijn open voor iedereen en kosten niks!

Filmavond: 'Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb'

Filmavond: 'Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb'
03-11-2014 20:30
PlaatsForumImages Groningen

Vanavond zullen we een filmavond hebben, samen met de CESS. De film heeft als titel 'Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb''. Het gaat over een krankzinnige generaal die een nucleaire oorlog wilt uitlokken terwijl een kamer vol met politici en generaals hem probeert te stoppen.
We zullen deze film laten zien na een korte introductie door Coen van Zwol, historicus en filmcriticus van het NRC Handelsblad.

Het evenement zal beginnen om 20:30 bij ForumImages op Hereplein 73.

lees verder »

Commissie introducie avond

Commissie introducie avond
06-11-2014 20:00
PlaatsUSVA (Munnekeholm 10)

Vanavond zullen alle nieuwe commissieleden een introductie krijgen van de verschillende commissies van de SIB! Dit zal een workshop en belangrijke informatie over je verantwoordelijkheden en je bezigheden in de commissie bevatten.

Deze introductie avond zal plaatsvinden aan de USVA (Munnekeholm 10) om 20.00.

lees verder »

Lezing: 25 years after the fall of the Berlin Wall

Lezing: 25 years after the fall of the Berlin Wall
10-11-2014 20:00
PlaatsHardewikerstraat 7

Vanavond zullen er twee sprekers een lezing geven met als onderwerp "25 years after the fall of the Berlin wall". Er zal specifiek worden ingegaan op de relatie tussen Rusland en het westen.

De eerste spreker, Dirk Rochtus, is een professor in International Politics aan de KU in Leuven. Hij zal spreken over de geschiedenis van de situatie, dus voornamelijk over de val van de Berlijnse Muur in 1989. De tweede spreker, Nienke de Deugd, is al een lange tijd docent aan de RuG. Zij is gespecialiseerd in Internationale Betrekkingen. Zij zal vooral spreken over de huidige situatie in politieke relaties tussen Rusland en het westen.

lees verder »

Algemen Leden Vergadering

19-11-2014 19:30
PlaatsHardewikerstraat 7

Vanavond is er weer een Algemene Leden Vergadering (ALV)! Dé kans om jouw mening over de SIB te geven en te laten blijken wat je vindt van de huidige gang van zaken. Daarnaast zullen de nieuwe commissies deze avond worden ingehamerd! De ALV is alleen voor leden toegankelijk en zal in het Nederlands gevoerd worden. Vragen mogen wel in het Engels gesteld worden - deze zullen dan ook in het Engels beantwoord worden.

Je bent welkom vanaf 19.00 uur en we zullen om 19.30 beginnen.

lees verder »

67e Dies Natalis 2014

67e Dies Natalis 2014
24-11-2014 12:30
PlaatsHet Kasteel, Melkweg 1

Op 24 November zullen we onze 67e verjaardag met een congres over "Modern Warfare - Conflict after the Cold War: Different Dimensions of Modern Warfare". Er zullen ontzettend veel interessante sprekers zijn die plenaire lezingen en masterclasses zullen verzorgen. Onder andere voormalig Minister van Defensie Hans Hillen, Maite Vermeulen van De Correspondent en Katinka Baehr, journalist en verslaggever. Voor meer informatie.

Het symposium zal beginnen om 12:30 uur en zal duren tot 18:00 uur.

Om je aan te melden kun je terecht op http://diesnatalis.sib-groningen.nl/!

lees verder »