.EvenementenagendaJe kunt ons wekelijks vinden aan de Hereweg 1, waar al onze activiteiten plaatsvinden tenzij anders vermeld. Kom gerust eens langs, onze avonden zijn open voor iedereen en kosten niks!

Burger diner!

Burger diner!
25-04-2014
PlaatsPappa Joe's

Na de WOII stadstoer kun je met ons mee een hamburgertje eten bij Pappa Joe's. Inclusief drankje slechts 10 EU! Ook als je niet meegaat met de stadstoer ben je van hartje welkom. Opgeven kan via aanmelden@sib-groningen.nl

lees verder »

Tweede Wereldoorlog stadstour

Tweede Wereldoorlog stadstour
25-04-2014 17:00
PlaatsVVV-Kantoor, Grote Markt

Tijdens de aprildagen van 1945 was Groningen het toneel van een bloedige strijd tussen het Canadese leger en Hitlers soldaten. Voor de Canadezen was de slag om Groningen een van de zwaarste stadsgevechten. Wil jij weten hoe het er toen in onze stad aan toeging? Geef je dan op voor de WWII stadstour! We verzamelen om 17:00 bij het VVV-kantoor op de Grote Markt en zullen door Groningen lopen om de gevallen soldaten te herdenken. Deelname is gratis! Aanmelden kan via aanmelden@sib-groningen.nl. Na afloop kun je met ons mee een burger eten bij Pappa Joe's, voor slechts 10 EU inclusief een drankje! Hiervoor moet je je apart aanmelden, ook via aanmelden@sib-groningen.nl

lees verder »

Tiger on the Rise: The Economy of Indonesia

Tiger on the Rise: The Economy of Indonesia
28-04-2014 20:00
PlaatsHereweg 1

Vanavond zal Gerry van Klinken, bijzonder hoogleraar aan de UvA en expert op het gebied van de Zuid-Aziatische geschiedenis, een lezing verzorgen over de economische toestand in Indonesië. Hoe kan het dat een land van niets naar heel veel is gegaan in zo'n korte tijd? Inmiddels in Indonesië de grootste economie van Zuid-Oost Azië en wordt het vaak 'het nieuwste BRIC-lid' genoemd. Hoe komt dit en hebben wij als oud-kolonisator hier nog iets mee te maken gehad? Je komt er vanavond achter! Na afloop organiseert Dispuut Het Geweten haar themaborrel, met als thema Koningsdag! Bijzijn dus!

lees verder »

Themaborrel: Koningsdag!

Themaborrel: Koningsdag!
28-04-2014 22:00
PlaatsHereweg 1

Na afloop van de Indonesië-lezing van Gerry van Klinken barst het feestje los: het oud-Bestuursvrouwen Dispuut Het Geweten organiseert een themaborrel waarop we de Koning nog eens extra in het zonnetje zullen zetten! We zien je dan!

lees verder »

De Irak oorlog - 11 jaar verder

De Irak oorlog - 11 jaar verder
29-04-2014 20:00
PlaatsHuis de Beurs

Op 1 mei 2003 verklaarde George Bush dat de oorlog in Irak ten einde gekomen was. De invasie en de gevolgen hiervan hebben als aanleiding gediend voor een aantal van de meest cruciale politieke en sociale ontwikkelingen van het begin van de 21e eeuw. In de tussentijd leven de inwoners van Irak nog steeds tussen de droom van een betere toekomst en de harde realiteit van de politiek.

Hoe kunnen we de situatie in Irak beter begrijpen? En wat waren eigenlijk de redenen achter de invasie? Welke rol speelt olie, en wat is de Nederlandse invloed in Irak geweest? Wat leert dit ons over de positie van Nederland in International Relations? Hoe kunnen we (neo)-imperialisme in context zetten met betrekking tot deze oorlog?

Voor het antwoord op al deze vragen zul je vanavond naar Huis de Beurs moeten komen, waar Ali Al-Jaberi een lezing zal geven. Hij is een IR-docent en heeft als journalist in Irak en het Midden-Oosten gewerkt.

lees verder »

Ledenoverleg 2014

30-04-2014 15:00
PlaatsPelsterstraat 23

Het is weer zover: tijd voor een ledenoverleg! Laat je mening horen over de SIB en haar Bestuur, en praat mee over belangrijke vraagstukken, zoals de verhuizing van de N.S.G. en onze KEI-locatie! Wij zorgen voor hapjes en drankjes, en als het mooi weer is kunnen we natuurlijk ook altijd van ons dakterras gebruik maken!

lees verder »

The Facebook Effect: An evening on Social Media

The Facebook Effect: An evening on Social Media
06-05-2014 20:00
PlaatsNewscafé Groningen

Op 6 mei organiseert SIB een geweldige avond over social media! De avond zal plaats vinden in het News Cafe en bestaan uit twee masterclasses. De masterclasses worden gegeven door Ritzo ten Cate en Michael Stevenson.

lees verder »