.EvenementenagendaJe kunt ons wekelijks vinden aan de Hardewikerstraat 7, waar al onze activiteiten plaatsvinden tenzij anders vermeld. Kom gerust eens langs, onze avonden zijn open voor iedereen en kosten niks!

Nieuwjaarsborrel 2014!

Nieuwjaarsborrel 2014!
05-01-2015 21:00
PlaatsTo be announced

Wens iedereen een gelukkig nieuw jaar bij de SIB! Vanavond zal er de gelegenheid zijn om met champagne te toasten op het nieuwe jaar, en je jaar meteen goed te beginnen! De festiviteitencommissie organiseert speciaal voor alle leden een pubquiz, dus kom en zorg ervoor dat jij je jaar opent met de winst! Het thema is 'Diamonds are forever!'

Vanavond zal geheel in stijl het nieuwe jaar bij de SIB geopend worden met een gezellige nieuwjaarsborrel.

lees verder »

Lezing door Adrianus Koetsenruijter

Lezing door Adrianus Koetsenruijter
12-01-2015 20:00
PlaatsHardewikerstraat 7

Vanavond zal er een lezing door Adrianus Koetsenruijter plaatsvinden. Hij is hoofd van de afdeling voor MERCOSUR (waarbij landen als Brazilië, Argentinië en Uruguay bij betrokken zijn). Hij was het hoofd van de Tunesische delegatie voor vier jaar en heeft daardoor de Arabische Lente van dichtbij meegemaakt. Hij zal meer vertellen over zijn ervaringen en het Buitenlandse beleid van de EU.

lees verder »

Almanakveiling & feest 2015!

Almanakveiling & feest 2015!
02-02-2015 20:00
PlaatsTo be announceed

Vanavond is het zover: de jaarlijkse almanakveiling! Wil jij met je Dispuut, commissie of vriendengroep een pagina claimen omdat jullie zó belangrijk voor de SIB zijn? Of de marge onder andermans pagina jatten? Dit is je kans! Ook kun je bieden op leuke acties van Disputen of het Bestuur.

lees verder »

Excursie naar het Marineschip

Excursie naar het Marineschip
05-02-2015
PlaatsGroningen Centraal Station

Vandaag zal er een excursie naar Den Helder plaatsvinden om een Marine Schip te bekijken. Het programma zal daar om 11:30 aanvangen, dus we zullen vroeg in de ochtend vanaf Station Groningen vertrekken, de exacte tijd zullen we later communiceren. Eerst zal er een receptie en welkom zijn, vervolgens een lunch bij de beroemde Marine Club. Daarna krijgen we een tour aan boord van de ZrMs Groningen, met een presentatie en discussie.

lees verder »

Algemene Leden Vergadering February

Algemene Leden Vergadering February
16-02-2015 19:30
PlaatsTo be announced

Vanavond is er weer een Algemene Leden Vergadering (ALV)! Dé kans om jouw mening over de SIB te geven en te laten blijken wat je vindt van de huidige gang van zaken. Daarnaast zullen de nieuwe commissies deze avond worden ingehamerd! De ALV is alleen voor leden toegankelijk en zal in het Nederlands gevoerd worden. Vragen mogen wel in het Engels gesteld worden - deze zullen dan ook in het Engels beantwoord worden.

lees verder »

Congres

Congres
20-02-2015 13:00
PlaatsAmsterdam

Op 20 februari 2015 vindt het eerste landelijke congres van SIB-Nederland plaats, georganiseerd in samenwerking met het NGIZ. Op die dag zullen 120 tot 150 leden van onze afdelingen naar de hoofdstad afreizen voor een congres over diplomatie. Met workshops en plenaire lezingen worden zij tijdens een dagvullend programma uitgedaagd mee te denken over verschillende aspecten van de moderne diplomatie.

Momenteel zijn wij druk bezig met de invulling van dit programma. Het belooft een leerzame en interactieve dag te worden die wij gezamenlijk afsluiten bij de borrel. Meer informatie over de precieze workshops en sprekers zal op deze pagina volgen.

Vanaf 5 januari 2015 kun je je hier inschrijven voor dit congres. De kosten zijn 8 euro, dit is inclusief koffie en thee gedurende de dag en de afsluitende borrel. Het programma begint om 13:00 en vanaf 18:00 zullen wij gaan borrelen.

Vragen? Mail naar voorzitter@sib-nederland.nl! En zie voor meer informatie onze website www.sib-nederland.nl

lees verder »

SIB Reis 2015!

SIB Reis 2015!
12-04-2015
PlaatsGeorgia and Armenia

Dit jaar heeft de reiscommissie een fantastische reis voor jullie georganiseerd naar twee ontzettend interessante en mooie landen! Van 12 t/m 21 April (precies na de tentamens, er was nooit een betere week om te missen!) zullen we met SIB naar Georgië en Armenië vertrekken.

Naast de fantastische natuur, cultuur en het nachtleven is er ook genoeg te doen op het gebied van Internationale Betrekkingen, met de Nederlandse ambassade in beide landen, de Eurasion Partnership Foundation, het Stalin Museum, de OSCE missie, en nog veel meer!

Geef je dus nu op door een mail te sturen naar aanmelden@sib-groningen.nl!

lees verder »