.EvenementenagendaJe kunt ons wekelijks vinden aan de Hardewikerstraat 7, waar al onze activiteiten plaatsvinden tenzij anders vermeld. Kom gerust eens langs, onze avonden zijn open voor iedereen en kosten niks!

Global Arms Trade by Andrew Feinstein

Global Arms Trade by Andrew Feinstein
07-05-2015 20:00
PlaatsSenaatskamer, Academiegebouw, RUG

Op 7 mei is SIB-Groningen verheugd een lezing te organiseren met meneer Andrew Feinstein. Hij is auteur van het boek 'The Shadow World: Inside the Global Arms Trade' en expert op het gebied van wapenhandel. Tijdens zijn lezing zal meneer Feinstein het onderwerp van wapenhandel introduceren en daarbij de erg obscure zaken die erbij komen kijken behandelen. Wapenhandel is een enorme stroom in de economie wereldwijd. In 2010 werd er $235 per persoon op aarde uitgegeven aan het leger. Eén van de essentiële manieren in wapenhandel is omkopen. Omkopen op grote schaal maakt zowel de elite in het koopland and de wapenmakers in het verkoopland rijk. Ongeveer 40% van alle corruptie in de hele wereldhandel is gelinkt aan wapenhandel. Veel van deze wapenhandelaren zijn zelfs erg dicht verbonden aan nationale overheden, sommige zelfs op het hoogste niveau. Het militair-industriële complex heeft veel macht, vooral in de meest prominente democratiën, zoals de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Zij negeren de gewoontes van onze democratische instituten. Jammer genoeg ontbreekt er vaak doorzichtigheid en discretie in deze regio's. Vanavond zal meneer Feinstein deze wapenhandelen uitlichten met zijn talent voor verhalen vertellen, zijn verdiepende kennis en zijn eigen ervaringen.

Andrew Feinstein is lid van Corruption Watch UK en vorig maar was hij politicus in het Zuid-Afrikaanse parlement voor de ANC. In 2001 stapte hij uit de partij, toen het weigerde een onderzoek te starten naar corruptie in een Zuid-Afrikaanse wapendeal, ter waarde van $6 miljard. Het land had geclaimd te arm te zijn om medicijnen te kopen voor de 6 miljoen mensen die aan HIV en Aids leden. Later was ontdekt dat ongeveer $100 miljoen aan smeergeld was betaald aan ANC politici om de wapendeal er door te krijgen. Sinds toen is Andrew Feinstein op een missie geweest om de leugens, de corruptie en het dodelijk dealen te onthalen in het midden van de moderne wapenhandel. Kom ons vanavond vergezellen bij deze interessante lezing over wereldwijde wapenhandel. De lezing wordt in het Engels gegeven, is gratis voor iedereen en zal plaatsvinden in de Senaatskamer in het Academiegebouw. Het begint om 20.00 en na afloop zal er genoeg tijd zijnom alle brandende vragen te stellen.

7 mei, 20.00, Senaatskamer, Academiegebouw

lees verder »

SIB on Stage 2015

SIB on Stage 2015
11-05-2015 21:00
PlaatsHardewikerstraat 7

Het is weer zover: tijd voor SIB on Stage! Dé kans om te laten zien wat jij voor verborgen talenten in huis hebt. Geef je op met je Dispuut, Commissie, Projectgroep, in je eentje of met een groepje vrienden, en zorg ervoor dat je wint! Alles kan en alles mag, dansen, zingen, playbacken, een toneelstukje, wees creatief! Deelname is 2 EU per persoon, de opbrengst hiervan gaat naar ons goede doel, The Hunger Project. Aanmelden kan door een e-mailtje te sturen naar aanmelden@sib-groningen.nl.

KLEDINGVOORSCHRIFT: verkleden als je favoriete beroemdheid

lees verder »

Algemene Leden Vergadering mei deel I

Algemene Leden Vergadering mei deel I
18-05-2015 19:30
PlaatsHardewikerstraat 7

Vanavond is er weer een Algemene Leden Vergadering (ALV)! Dé kans om jouw mening over de SIB te geven en te laten blijken wat je vindt van de huidige gang van zaken. Daarnaast zullen de nieuwe commissies deze avond worden ingehamerd! De ALV is alleen voor leden toegankelijk en zal in het Nederlands gevoerd worden. Vragen mogen wel in het Engels gesteld worden - deze zullen dan ook in het Engels beantwoord worden.

lees verder »

Kroegentocht

Kroegentocht
21-05-2015 22:00
PlaatsPelsterstraat 23

's Avonds kom je bij ons langs via de kroegentocht, waar je voor maar 5,- EU aan mee kunt doen! Dit is geroganiseerd door de KEI commissee. Geef je op via aanmelden@sib-groningen.nl

lees verder »

Algemene Leden Vergadering mei deel II

Algemene Leden Vergadering mei deel II
28-05-2015 19:30
PlaatsDe Keyser

Vanavond is het tijd voor de belangrijkste ALV van het jaar: de verkiezings-ALV! Het geprefereerd kandidaats-Bestuur presenteert zich door middel van een beleidsnota, en dan mag jij stemmen. Daarnaast presenteert Bestuur 2014-2015 de evaluatie van het werken. Zorg dat je erbij bent!

lees verder »

Diplomatendiner 2015

Diplomatendiner 2015
01-06-2015 20:00
PlaatsAcademiegebouw, RuG

Vanavond zal het diplomatendiner van 2015 plaatsvinden bij de SIB. Naar aanleiding van het grandioze succes van vorig jaar zijn er wederom vele ambassadeurs van over de hele wereld aangeschreven om te komen praten en dineren met Groningse studenten. Deze avond is ook open voor niet-leden!

Het evenement zal plaatsvinden in het Academiegebouw.

Het is een toekomst waar menig internationaal georiënteerde student van droomt: als ambassadeur of diplomaat aan het werk in verre oorden. Om dat toekomstbeeld iets duidelijker te maken en de gelegenheid te geven al je prangende vragen te stellen, zijn er dit jaar weer vele amassadeurs aangeschreven door een van SIB's Disputen, Dispuut Varietas.

Opgeven voor deze activiteit kun je doen door een e-mail te sturen naar aanmelden@sib-groningen.nl

lees verder »