.EvenementenagendaJe kunt ons wekelijks vinden aan Peperstraat 19, waar al onze activiteiten plaatsvinden tenzij anders vermeld. Kom gerust eens langs, onze avonden zijn open voor iedereen en kosten niks!

Disputenjacht 2015

Disputenjacht 2015
03-09-2015 20:30
PlaatsPelsterstraat 23

Vanavond krijg je de gelegenheid de verschillende Disputen van SIB te ontmoeten! Disputen zijn dé sociale organen van de SIB. Disputen komen één of meerdere malen per week samen om te eten, drinken, spelletjes te spelen en nog veel meer samen te doen. Wil jij ook graag bij een Dispuut? Wil je vrienden voor het leven maken? Dit is je kans te kijken wat de SIB heeft te bieden en welk Dispuut bij jou past!

De SIB kent zeven Disputen, ieder met een compleet eigen karakter. Op deze avond zul je langsgaan bij de Disputen in kroegen in de stad om kennis te maken. Zo kun je zelf zien hoe een Dispuut zou zijn en welk Dispuut bij je past. Meld je aan door een mail te sturen naar aanmelden@sib-groningen.nl We verzamelen bij het SIB-Pand, Pelsterstraat 23!

lees verder »

De financiele stabiliteit van China

De financiele stabiliteit van China
07-09-2015 20:00
PlaatsTroubadour, Peperstraat 19

Deze lezing van een senior econoom van ABN AMRO zal gaan over de financiële stabiliteit van China. Dhr. Arjen Dijkhuizen werkt in het Emerging Market team van het Economische Bureau van de bank en analyseert ontwikkelingen in opkomende economieën en stelt landenratings vast. Aangezien zijn focus ligt op China bij de ABN AMRO en hij ervaring heeft bij DNB op het vlak van internationale macro-economie en finance zijn wij erg benieuwd naar de visie van dhr. Dijkhuizen.

Het onderwerp van de avond is de stabiliteit van de Chinese economie. Jarenlang groeide China enorm hard, zeker vergeleken met de groeicijfers van westerse landen als Nederland. Nu groeit het oosterse land lang niet meer zo hard als de afgelopen jaren en veel beleggers krijgen twijfels. De vraag is of afgelopen maand, de slechtste handelsmaand in zes jaar waarin een derde van de beurswaardes en 2,5 biljoen euro weg is, het begin is van een neerwaartse spiraal of een tijdelijke dip is. Tot het omslagpunt afgelopen maand stegen de koersen dit jaar met 50 procent. De algemene vraag naar grondstoffen, producten en diensten nam af sinds juni dit jaar, maar de regering doet er alles aan de markten de ondersteunen.

lees verder »

Commissiemarkt 2015

Commissiemarkt 2015
07-09-2015 22:00
PlaatsTroubadour, Peperstraat 19

Na de lezing van Ruth Wodak hebben we onze commissiemarkt! Altijd al actief willen worden binnen de vereniging en wil je weten wat een commissie precies inhoud? Kom dan ook en geef je op voor een commissie!

lees verder »

Introkamp 2015!

Introkamp 2015!
11-09-2015
13-09-2015
PlaatsPelsterstraat 23

Heb jij zin om je mede SIBbers te leren kennen? Wil je een weekend lang leuke spellen doen en 's avonds feestjes vieren? Eindelijk eens weten wat al die fameuze SIB-begrippen als de Bommellijst inhouden? Ga dan mee op ons introkamp! Meld je aan via aanmelden@sib-groningen.nl want dit weekend wil je niet missen!
Het thema is 'Holy SIB' en er is óp de eerste nacht een feestje met het thema 'Angels and Demons' en op de tweede nacht 'seven deadly sins', zo ervoor zorgen dat je jouw verkleding brengt!

Voor het hele weekend kost dit evenement slechts €35! Wij zullen op het SIB pand (Pelsterstraat 23) verzamelen, en daarna zullen we samen vertrekken.

lees verder »

Runningdinner 2015

Runningdinner 2015
24-09-2015 18:00
PlaatsPelsterstraat 23

Vanavond is jouw kans om de vele Disputen die de SIB rijk is net iets beter te leren kennen! Tijdens het Running Dinner ga je samen met een groepje eten bij de Disputen. Je eet de verschillende gangen bij verschillende Disputen. Na afloop zullen we samen borrelen, waarbij je de Dispuutsleden nog beter kunt leren kennen. Meld je aan via aanmelden@sib-groningen.nl en geniet van een overheerlijk drie-gangen diner, speciaal voor jou bereid door de Disputen!

lees verder »

Immigration in Europe

Immigration in Europe
28-09-2015 20:00
PlaatsTroubadour, Peperstraat 19

Deze avond zal een Nederlands socioloog en hoogleraar immigratie- en immigratiestudies aan de Erasmus Universiteit Rotterdam een lezing komen geven. Prof. Dr. Han Entzinger is vroeger nog Voorzitter van SIB-Leiden geweest tijdens zijn studententijd. Na dit prachtige voorzitterschap was hij werkzaam bij de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en bij de Internationale Arbeidsorganisatie. In 1986 werd hij hoogleraar aan de Universiteit Utrecht en vanaf 2001 is hij als hoogleraar verbonden aan de Erasmusuniversiteit van Rotterdam.

Vanuit zijn deskundigheid zal hij vertellen over het asiel- en/ migratievraagstuk dat in Europa speelt: is er werkelijk sprake van een grote toename aan migranten, is er een verkeerde verdeling van migranten over de EU-lidstaten en wat zijn mogelijke oplossingen? Sinds 1999 is de Europese Unie steeds meer betrokken bij het opstellen van een gemeenschappelijk asielbeleid. Na jaren van onderhandelen ging in 2013 het Europees Parlement akkoord met de EU-voorstellen rondom regels over tijdelijke herinvoering van binnengrenscontroles en met richtlijnen en verordeningen in het Gemeenschappelijk Europees Asielbeleid. Hiermee zou een Europees asielstelsel tegen de tweede helft van 2015 een feit moeten zijn. De volgende stap is het invoeren van de regels in de nationale wetgeving van de EU-lidstaten. Halverwege mei 2015 stelde de Europese Commissie voor om via een noodprocedure een herverdeling via quota van de massale stroom vluchtelingen over heel Europa mogelijk te maken. De lidstaten moeten hier nog wel mee instemmen. Eind mei 2015 ging de Europese Commissie akkoord met het eerste pakket van maatregelen voor het nieuwe immigratiebeleid.

lees verder »