.EvenementenagendaJe kunt ons wekelijks vinden aan de Hardewikerstraat 7, waar al onze activiteiten plaatsvinden tenzij anders vermeld. Kom gerust eens langs, onze avonden zijn open voor iedereen en kosten niks!

Forumdebat: de aanval op Charlie Hebdo

Forumdebat: de aanval op Charlie Hebdo
26-01-2015 20:00
PlaatsHuis de Beurs

Vanavond zal worden stilgestaan bij de gebeurtenissen van 7 januari 2015 rondom het magazine Charlie Hebdo. De aanslag op het satirische magazine waarbij 12 doden vielen lijkt het resultaat te zijn van islamitische extremisten. Vanavond zullen meerdere sprekers hun licht schijnen op het onderwerp. Journaliste en expert op het gebied van radicalisering Nikki Sterkenburg, nationaal en internationaal veiligheidsexpert Teun van Dongen en antropoloog en expert op gebied van de rol van de Islam in Europa en nationalistische gevoelens in Europa prof. dr. Thijl Sunier hebben reeds bevestigd. Kom ook en praat mee!

lees verder »

Aankondiging Liftwedstrijd

Aankondiging Liftwedstrijd
26-01-2015 22:00
PlaatsHardewikerstraat 7

Vanavond na de lezing over Charlie Hebdo, zal de Projectgroep Liftwedstrijd hun locatie aankondigen! Dit is je kans om een unieke manier van reizen te ontdekken, welke geweldige verhalen zal opleveren die je je kleinkinderen nog zult vertellen als je oud bent!

Vorig jaar was de bestemming Kopenhagen. Ben je benieuwd naar de locatie van dit jaar? Kom dan maandag na de lezing naar deze aankondiging!

lees verder »

Almanakveiling & feest 2015!

Almanakveiling & feest 2015!
02-02-2015 22:00
PlaatsHardewikerstraat 7, kelder

Vanavond is het zover: de jaarlijkse almanakveiling! Wil jij met je Dispuut, commissie of vriendengroep een pagina claimen omdat jullie zó belangrijk voor de SIB zijn? Of de marge onder andermans pagina jatten? Dit is je kans! Ook kun je bieden op leuke acties van Disputen of het Bestuur.
Het feest dat daarna zal plaatsvinden zal in het thema 'Greek Toga Party' zijn! Trek je mooiste toga aan, scheur dat witte kussensloop open en neem je oud-Grieks woordenboek mee en feest met ons mee alsof het 480 voor Christus is! Go Greek!

lees verder »

Excursie naar het Marineschip

Excursie naar het Marineschip
05-02-2015 08:45
PlaatsGroningen Centraal Station

Vandaag zal er een excursie naar Den Helder plaatsvinden om een Marine Schip te bekijken. We zullen om kwart voor 9 's ochtends verzamelen bij Station Groningen voor de Broodzaak, om te vertrekken naar het programma dat in Den Helder plaats zal vinden. Eerst zal er een receptie en welkom zijn en daarna krijgen we een tour aan boord van de ZrMs Groningen, met een presentatie en discussie.
De excursie zal slechts €5 kosten, waarbij de reiskosten dan ook worden vergoed! Je kunt je hiervoor aanmelden vóór 30 januari, door een mailtje te sturen naar aanmelden@sib-groningen.nl. Er zijn maar aan beperkt aantal plekken, dus geef je snel op!

lees verder »

Algemene Leden Vergadering februari

Algemene Leden Vergadering februari
16-02-2015 19:30
PlaatsHardewikerstraat 7, kelder

Vanavond is er weer een Algemene Leden Vergadering (ALV)! Dé kans om jouw mening over de SIB te geven en te laten blijken wat je vindt van de huidige gang van zaken. Daarnaast zullen de nieuwe commissies deze avond worden ingehamerd! De ALV is alleen voor leden toegankelijk en zal in het Nederlands gevoerd worden. Vragen mogen wel in het Engels gesteld worden - deze zullen dan ook in het Engels beantwoord worden.

lees verder »

Congres

Congres
20-02-2015 13:00
PlaatsAmsterdam

Op 20 februari 2015 vindt het eerste landelijke congres van SIB-Nederland plaats, georganiseerd in samenwerking met het NGIZ. Op die dag zullen 120 tot 150 leden van onze afdelingen naar de hoofdstad afreizen voor een congres over diplomatie. Met workshops en plenaire lezingen worden zij tijdens een dagvullend programma uitgedaagd mee te denken over verschillende aspecten van de moderne diplomatie.

Momenteel zijn wij druk bezig met de invulling van dit programma. Het belooft een leerzame en interactieve dag te worden die wij gezamenlijk afsluiten bij de borrel. Meer informatie over de precieze workshops en sprekers zal op deze pagina volgen.

Vanaf 5 januari 2015 kun je je hier inschrijven voor dit congres. De kosten zijn 8 euro, dit is inclusief koffie en thee gedurende de dag en de afsluitende borrel. Het programma begint om 13:00 en vanaf 18:00 zullen wij gaan borrelen.

Vragen? Mail naar voorzitter@sib-nederland.nl! En zie voor meer informatie onze website www.sib-nederland.nl

lees verder »

Galant Gala 2015

Galant Gala 2015
02-03-2015 22:00
PlaatsHuize Maas

Met de vakantie achter de rug en de tentamens voor de deur is het belangrijk je aandacht te richten op je studie. Maar er is één evenement dat je niet mag missen. Namelijk het magische Galant Gala 2015, georganiseerd door SIB en andere verenigingen.

Het is een fancy evenement, dus de perfecte kans om die prachtige outfit nog eens aan te trekken of hét excuus om eens flink te gaan winkelen. Wanhoop niet als je single bent. De UB is niet alleen een plaats om te studeren, maar ook een plaats om intrigerende nieuwe mensen te ontmoeten - dat prachtige meisje dat voor je zit, die lange jongen die koffie koopt in de kantine, die mysterieuze persoon die naar muziek luistert op de trap - oneindig veel mogelijkheden.

Een kaartje kost slechts €23,50, waarmee je de hele avond onbeperkt kunt drinken en heel veel plezier zult hebben! De verkoop van de kaartjes is op 19 januari gestart. Wees er snel bij, want je wilt dit niet missen!

lees verder »

SIB Reis 2015!

SIB Reis 2015!
12-04-2015
21-04-2015
PlaatsGeorgia and Armenia

Dit jaar heeft de reiscommissie een fantastische reis voor jullie georganiseerd naar twee ontzettend interessante en mooie landen! Van 12 t/m 21 April (precies na de tentamens, er was nooit een betere week om te missen!) zullen we met SIB naar Georgië en Armenië vertrekken.

Naast de fantastische natuur, cultuur en het nachtleven is er ook genoeg te doen op het gebied van Internationale Betrekkingen, met de Nederlandse ambassade in beide landen, de Eurasian Partnership Foundation, het Stalin Museum, de OSCE missie, en nog veel meer!

Geef je dus nu op door een mail te sturen naar aanmelden@sib-groningen.nl!

lees verder »