.EvenementenagendaJe kunt ons wekelijks vinden aan de Hardewikerstraat 7, waar al onze activiteiten plaatsvinden tenzij anders vermeld. Kom gerust eens langs, onze avonden zijn open voor iedereen en kosten niks!

Liftwedstrijd 2015

Liftwedstrijd 2015
05-03-2015
08-03-2015
PlaatsParijs

Elk jaar organiseert SIB een liftwedstrijd naar verschillende landen. Dit jaar is het naar de stad van de liefde, Parijs! Er is nog steeds ruimte om je op te geven. Het kost slechts €140, mét een bezoek aan de OECD en het Assemblée Nationale!
Dit is je kans om een unieke manier van reizen mee te maken. Het zal geweldige verhalen opleveren, die je later nog aan je kleinkinderen zult vertellen!

Bestemming: Parijs
Datum: 5 t/m 8 maart
Prijs: €140

lees verder »

The Ferguson Riots; Deeply rooted racism?

The Ferguson Riots; Deeply rooted racism?
09-03-2015 20:00
PlaatsHardewikerstraat 7

Op 9 maart zullen Mark Thompson en Zihni Özdil komen spreken over de historische achtergrond van racisme in de Verenigde Staten en de feiten die leidden tot de Ferguson Riots. We hebben allemaal gehoord over deze rellen en hoe ze zijn begonnen met de zaak van Michael Brown, een ongewapende zwarte tiener die neergeschoten is op 9 augustus door Darren Wilson, een blanke politieagent, in Ferguson, een buitenwijk van St. Louis. De schietpartij ontketende protesten die de omgeving in zijn greep hield voor weken. Op 24 november kondigde St. Louis Country Prosecutor (Openbaar Aanklager) dat een Grand Jury besloten had om Mr. Wilson niet aan te klagen. De aankondiging leidde tot een nieuwe golf van protesten door de Verenigde Staten van Amerika.

Geïnteresseerd in deze speciale lezing? Wees erbij op 9 maart!

lees verder »

International week 2015!

International week 2015!
16-03-2015 19:30
19-03-2015
PlaatsGroningen

De International Week commissie is al weer druk met het voorbereiden van de International Week 2015! In deze week heb je de kans een kijkje te nemen bij verschillende studentenverenigingen in Groningen en je mede studenten wat beter te leren kennen. De International Week zal plaatsvinden van 16 tot 19 maart.

Voor meer informatie, klik hieronder

lees verder »

De huidige economische en politieke situatie in Argentinië

De huidige economische en politieke situatie in Argentinië
23-03-2015 20:00
PlaatsHardewikerstraat 7

Michiel Baud zal deze avond spreken voor ons over de huidige economische en politieke situatie in Argentinië. Argentinië, de derde economie van Latijns-Amerika en G-20 lid, staat op het randje van faillissement. Naast dit is er ook veel onrust door protesten tegen de regering en voornamelijk de president, die zelfs een aanklacht van corruptie staat te wachten.

Michiel Baud is directeur van CEDLA (Centre for Latin American Research and Documentation) en professor in Latijns-Amerikaanse studies aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen in 1982 en is cum laude gepromoveerd in Sociale Wetenschappen aan de Universiteit van Utrecht in 1991. Van 1995 tot 2000 was hij professor van Latijns-Amerikaanse studies aan de Universiteit van Leiden.

Wees erbij voor een interessante lezing over Argentinië!

lees verder »

Reis Commissie filmavond over Georgië

Reis Commissie filmavond over Georgië
30-03-2015 20:00
PlaatsHardewikerstraat 7

Aangezien onze jaarlijkse reis deze keer naar Georgië en Armenië gaat, organiseert de Reis Commissie deze maandag een filmavond over Georgië. De film gaat over de oorlog tussen Georgië en Rusland in 2008. Als je meer wilt weten over wat er toen gebeurde of als je wilt zien hoe het is om achter vijandelijke linies te staan en met alle macht te proberen om te overleven, kom dan vanavond! De film geeft je wat meer achtergrond informatie over de locatie van de reis, dus het is zeker voor de deelnemers aangeraden om te komen! De tickets kosten slechts €2 en het zal plaatsvinden op de Hardewikerstraat 7.

lees verder »

De verschillende aspecten van de traditionele energie markt

De verschillende aspecten van de traditionele energie markt
09-04-2015 20:00
PlaatsSenaatskamer, Academiegebouw, RUG

Traditionele energie, zoals olie en gas, speelt vandaag de dag nog een grote rol in de totale energie markt, met een marktdeel van 82%. Volgens de Energy Information Administration lijkt dit nummer ook niet significant te dalen voor 2040, wanneer het een 78% marktaandeel lijkt te gaan hebben. Traditionele energie speelt ook nog steeds een belangrijke rol in politiek, met grote producenten zoals Rusland en Saudi-Arabië die het gebruiken voor hun eigen politieke doeleinden. Het is hiernaast een zeer recent onderwerp, onder andere door een drastische val in de olieprijs, de huidige geopolitieke spanningen en een steeds assertievere Rusland.

Hierom organiseren NGIZ Noord en SIB Groningen een symposium op 7 april samen over de verschillende aspecten van de traditionele energie markt. We zullen meerdere sprekers hebben, waaronder Hans van Cleef, Senior Sector Econoom Energie bij de ABN Amro, die zal spreken over de energie markt vanuit een financieel perspectief en Michel Dubbelboer, the Russian Market Analyst van Gasterra, die zal spreken over de Europese Gasmarkt en de rol van Rusland en andere leveranciers in deze markt.

Wees erbij deze avond om 20:00 in de Senaatskamer van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen.

lees verder »

SIB Reis 2015!

SIB Reis 2015!
12-04-2015
21-04-2015
PlaatsGeorgië en Armenië

Dit jaar heeft de reiscommissie een fantastische reis voor jullie georganiseerd naar twee ontzettend interessante en mooie landen! Van 12 t/m 21 April (precies na de tentamens, er was nooit een betere week om te missen!) zullen we met SIB naar Georgië en Armenië vertrekken.

Naast de fantastische natuur, cultuur en het nachtleven is er ook genoeg te doen op het gebied van Internationale Betrekkingen, met de Nederlandse ambassade in beide landen, de Eurasian Partnership Foundation, het Stalin Museum, de OSCE missie, en nog veel meer!

Geef je dus nu op door een mail te sturen naar aanmelden@sib-groningen.nl!

lees verder »

Batavierenrace 2015

Batavierenrace 2015
24-04-2015
26-04-2015
PlaatsEnschede

Jaarlijks wordt de Batavierenrace georganiseerd, een studenten estafette race van Nijmegen naar Enschede. In een team wordt een dag en een nacht gerend om de gehele afstand af te leggen. Na aankomst in Enschede vindt het grootste studentenfeest van Europa plaats. Al met al dus een weekend waar je bij moet zijn, dus schrijf je in! Stuur dan een email naar batavierenrace@sib-groningen.nl

lees verder »