.Informatie


Algemeen

SIB is een studentenvereniging voor alle studenten. Uniek is de combinatie van inhoud en gezelligheid. Het ene moment ga je de dialoog aan met een minister, het andere moment heb je een spetterend thema-feest of zit je in het buitenland te borrelen met een ambassadeur!

Activiteiten

De SIB is gelieerd aan de Verenigde Naties en organiseert wekelijks internationaal georiënteerde activiteiten. Onderwerpen variëren van internationale politiek tot wereldeconomie of ontwikkelingssamenwerking. Sprekers die wij de afgelopen jaren hebben mogen verwelkomen zijn onder andere Jan Peter Balkenende, Paul Rusesabagina (Hotel Rwanda), Jan Pronk, Prins Jaime de Bourbon de Parme, Dries van Agt, Jeffrey Sachs en Nick Witney. Een aantal keer per jaar zet de SIB grote evenementen neer zoals International Week en Develop Your World.

Organisatorisch talent?

Het wordt steeds belangrijker om je ook naast je studie te ontwikkelen. Kun jij je onderscheiden van anderen? Doe dan organisatorische ervaring op bij de SIB! Je kunt op verschillende manieren actief worden. De SIB kent vele Commissies, Projectgroepen en Disputen. Daarnaast kun je ook zelf een evenement opzetten. Heb je een geniaal idee? Alles is mogelijk!

Borrels en feesten

Na afloop van onze wekelijkse activiteiten hebben we een gezellige borrel. Daarnaast organiseren we feesten, een gala, kerstdiner en twee kampen. De SIB is een studentengezelligheidsvereniging waarbij je studenten van alle studies tegenkomt!

SIB-internationaal

Jaarlijks vindt er een korte en lange reis naar het buitenland plaats, waarbij je de kans krijgt om ambassades, ministeries en internationale organisaties te bezoeken. Daarnaast organiseren we jaarlijks een liftwedstrijd naar een Europese stad, waarbij eveneens internationale organisaties worden bezocht. Naast Nederlandse studenten zijn er ook internationale studenten lid van de SIB.

Lustrum

Inmiddels mag het u niet ontgaan zijn dat dit jaar een belangrijk jaar is voor onze vereniging. We bestaan 65 jaar, gelijk aan ons 13e Lustrum. Om dat te vieren hebben wij een lustrumweek georganiseerd, van 5 tot 10 november, in het thema Defining the Future. De invulling van deze week sluit zoveel mogelijk aan bij het karakter van de vereniging, met een mix van inhoud en gezelligheid.

Hierin zal plaatsvinden:
- Opening
- American Dinner - Lustrumboekuitreiking
- Election Night
- Career Event
- Movie Night
- Conference on Post-Conflict Reconstruction and Reconciliation
- Gala
- Alumnidag


We beseffen dat zo’n week in zijn geheel wat kan kosten. Daarom willen u graag tegemoetkomen met het spaarplan. Door middel van het spaarplan heeft u de mogelijkheid om in termijnen te betalen over de maanden juni tot en met november, zodat u tijdens de week geen kopzorgen hoeft te hebben over de ‘incidentele uitgaven’ op feestjes. Meer informatie is daarover hier te vinden.